Politică

Alianță între USR și PLUS? „Dacă ne aliem cu PLUS, câștigăm alegerile europarlamentare!”

USR şi PLUS vor anunţa în 2 februarie dacă vor candida pe o listă comună la europarlamentare, a declarat, duminică, președintele USR, Dan Barna.

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, susţine că în situaţia în care partidul său se va alia cu PLUS, va câştiga alegerile europarlamentare, în caz contrar, consideră că USR se va clasa pe locul doi la acest scrutin, după PSD.

„USR este într-un proces de negociere cu partidul PLUS şi probabil până la finalul săptămânii viitoare, în următoarele zile, vom avea o decizie dacă vom merge pe listă comună la europarlamentare sau vom merge separat. Pot să vă asigur că în situaţia în care această negociere va avea un rezultat pozitiv şi vom avea o listă comună, această posibilă alianţă are toate şansele şi va câştiga fără îndoială alegerile europarlamentare”, a anunțat Dan Barna.

„Sâmbăta viitoare, pe 2 februarie, va avea loc un comitet politic la USR şi de asemenea este un consiliu naţional la PLUS, în care se va lua o decizie într-un sens sau altul de către forurile statutare ale partidelor. Practic, sâmbăta sau duminica viitoare vom avea un răspuns referitor la strategia electorală pentru europarlamentare”, a mai spus Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

Potrivit liderului USR, negocierea cu partidul lui Dacian Cioloș este strict pentru candidaturile la europarlamentare, însă se discută şi despre obiectivul comun, de a ajunge la guvernare în 2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.