Social

Accidente de muncă în serie: Trei bărbați au fost răniți luni: doi arși, unul traumatizat

Doi angajaţi ai unei firme de prelucrarea cuprului din Zlatna au suferit arsuri chimice cu acid sulfuric în urma unui accident de muncă, în timp ce un altul, din Alba Iulia, a căzut de la o înălţime de zece metri.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Dragoş Suciu, a declarat, luni, pentru Agerpres, că doi bărbaţi, de 28, respectiv 53 de ani, au fost aduşi de la Zlatna, în cursul serii de duminică, prezentând arsuri chimice cu acid sulfuric pe 11-12% şi, respectiv, 40% din suprafaţa corpului.

„După ce au fost trataţi şi stabilizaţi, s-a luat legătura cu Centrele de Arşi din ţară şi s-a perfectat transferul acestora. Unul a fost dus cu ambulanţa la Timişoara, iar celălalt la Sibiu”, a menţionat Dragoş Suciu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisar Luminiţa Prodan, a anunțat că se efectuează o anchetă împreună cu inspectorii de muncă.

„A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă”, a afirmat comisarul Luminiţa Prodan.

Luni dimineața, un bărbat a căzut de pe acoperişul unui imobil din municipiul Alba Iulia, fiind transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, bărbatul, de aproximativ 35 de ani, ar fi lucrat la reabilitarea clădirii.

În momentul sosirii echipajului Ambulanţei, acesta era conştient şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului, după care a fost transportat la UPU Alba Iulia pentru investigaţii. Poliţiştii urmează să stabilească în ce condiţii s-a produs evenimentul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.