Social

Unul dintre angajații arși cu acid sulfuric, în stare gravă la Terapie Intensivă în Sibiu

Unul dintre cei doi angajaţi care au fost arşi cu acid sulfuric în fabrica din Zlatna este în stare gravă, dar stabilizat în Secţia de Chirurgie Plastică, de unde va fi transferat la Terapie Intensivă, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Decebal Todăriţă.

„Pacientul este în stare gravă, dar stabil. Va fi transferat de la Chirurgie Plastică în cadrul Secţiei Clinice de Terapie Intensivă pentru monitorizare şi tratament de specialitate. (…) Are arsuri pe corp şi arsuri de căi aeriene”, a explicat reprezentantul spitalului sibian.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost transportat duminică seara, de la Zlatna, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, alături de un coleg de 28 de ani, amândoi cu arsuri chimice cu acid sulfuric.

„După ce au fost trataţi şi stabilizaţi, s-a luat legătura cu Centrele de Arşi din ţară şi s-a perfectat transferul acestora. Unul a fost dus cu ambulanţa la Timişoara, iar celălalt la Sibiu”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului din Alba Iulia, Dragoş Suciu.

Cei doi pacienţi arşi sunt angajaţi ai unei firme de prelucrarea cuprului din Zlatna şi au suferit arsuri chimice cu acid sulfuric în urma unui accident de muncă, în cauză fiind deschis de către poliţişti un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.