Administrație

Creșterea găinilor în gospodăriile din municipiul reședință nu va mai fi sancționată

Deţinerea şi creşterea găinilor nu va mai fi interzisă şi sancţionată în Alba Iulia, potrivit unei hotărâri aprobate marţi de către consilierii municipali, fiind revocat astfel un act normativ adoptat în toamna anului trecut, prin care locuitorii oraşului riscau să fie amendaţi dacă aveau păsări de curte.

Întrunit în şedinţă ordinară, Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a aprobat o hotărâre prin care se interzice creşterea animalelor, cu excepţia animalelor de companie, a găinilor ouătoare adulte, a găinilor adulte destinate sacrificării, a păsărilor exotice şi a porumbeilor deţinuţi de proprietarii înscrişi în asociaţii de profil şi care deţin atestat din partea acestora. Interdicţia referitoare la creşterea animalelor nu vizează şi localităţile componente, respectiv Bărăbanţ, Miceşti, Oarda, Pâclişa şi Partoş.

În toamna anului trecut, consilierii din Alba Iulia au stabilit practic extinderea interdicţiei de a creşte găini şi pentru cartierele în care predomină casele, nu numai pentru zona centrală a oraşului, modificând, de asemenea, o hotărâre mai veche referitoare la faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului.

Potrivit hotărârii din 30 octombrie 2018, constituia contravenţie creşterea animalelor şi păsărilor, cu excepţia animalelor de companie, a păsărilor exotice şi a porumbeilor deţinuţi de proprietarii înscrişi în asociaţii de profil şi care sunt atestaţi, pe raza municipiului Alba Iulia.

Mulţi dintre locuitorii din Alba Iulia care locuiesc cu deosebire în zona de jos a oraşului, unde predomină casele cu curţi şi grădini, s-au arătat nemulţumiţi de această hotărâre şi au cerut, printr-o petiţie, eliminarea interdicţiei de a creşte găini. În cazul nerespectării hotărârii CL, aceştia riscau să fie sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 300 şi 500 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.