Social

Încă două ordine de protecție au fost emise de polițiștii din Alba

Alte două ordine provizorii de protecţie au fost emise de poliţiştii din Alba împotriva unor bărbaţi care au avut comportamente agresive cu membrii familiilor lor. Aceştia s-au ales şi cu dosare penale pentru violenţă în familie, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

La data de 28 ianuarie 2019, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au fost sesizaţi de către o femeie de 68 de ani, din comuna Ighiu, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, fiul său, în vârstă de 42 de ani, a agresat-o atât pe ea cât şi pe fiica sa (sora agresorului), cea din urmă fiind transportată la spital, pentru îngrijiri medicale.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru violenţă în familie şi au emis un ordin de protecţie provizoriu în baza căruia a fost evacuat, imediat, din locuinţa comună cu cea a victimelor. Totodată, bărbatului i-a fost interzis să se apropie la o distanţă mai mică de 50 de metri de victime.

Tot ieri, 28 ianuarie, poliţiştii din Blaj au fost sesizaţi de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că a fost agresată de către soţul său.

Se pare că, în noaptea de 27/28 ianuarie, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii, ar fi jignit-o pe femeie şi ar fi agresat-o, lovind-o cu o coadă de topor peste spate şi picioare.

Poliţiştii i-au făcut dosar penal pentru violenţă în familie şi au aplicat victimei formularul prevăzut de Ordinul 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști.

În urma răspunsurilor primite a rezultat că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, poliţiştii dispunând ca agresorul să nu se apropie de domiciliul victimei şi să păstreze o distanţă minimă de 10 de metri faţă de aceasta şi de 5 dintre copiii săi.

De la intrarea în vigoare a Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, în judeţul Alba au fost emise 11 ordine de protecţie provizorii.

Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.