Social

Situația la zi a cazurilor de gripă în județul Alba

În județul Alba, de la începutul sezonului rece, au fost confirmate unsprezece cazuri de gripă, dintre care opt au fost internate și trei tratate la domiciliu. Dintre persoanele internate, șase s-au vindecat și au fost externate, informează un comunicat de presă al Direcției de Sănătate pubșică Alba.

În sezonul rece 2018-2019, laboratorul Institutului Național Cantacuzino a confirmat unsprezece cazuri de gripă (6 feminin și 5 masculin) în județul Alba: Alba Iulia – 7 cazuri, Sebeș – 1 caz, Ciugud – 1 caz, Vințu de Jos – 1 caz, Meteș – 1 caz. Șase cazuri au fost diagnosticate cu virus gripal A, subtip H1, iar celelalte cinci cu subtip H3. Toate cazurile au avut o evoluție favorabilă și răspuns pozitiv la tratamentul medical.

Trei persoane nu au necesitat internare, fiind diagnosticate de către medicii de familie și tratate la domiciliu.

În săptămâna 21-27 ianuarie, în județul Alba, au fost înregistrate 2.774 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), mai puține decât în săptămâna 14-20 ianuarie (3.020 de cazuri). Dintre cele 2.774, au necesitat internare 42 de persoane.

De asemenea, săptămâna trecută au fost înregistrate 433 de pneumonii (73 au necesitat internare). Au fost mai puține cazuri de pneumonii decât în perioada 14-20 ianuarie – 497 de cazuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.