Politică

Deputatul liberal Răcuci: „Cifrele prezentate de Dragnea sunt o bătaie de joc la adresa tuturor românilor”

Deputatul liberal Claudiu Răcuci afirmă că cifrele prezentate de Liviu Dragnea ca un mare succes al guvernării reprezintă „o jonglerie contabilă ieftină”. Dragnea, spune deputatul, „falsifică realitatea în mod grosolan, spunând că negrul este alb.”

„Domnul Liviu Dragnea, care suferă și oftează pentru că nu a putut ajunge oficial prim-ministru, a prezentat cifre glorioase despre buget și despre PIB pentru a demonstra, chipurile, că guvernele PSD-ALDE conduse din umbră de el, ar fi avut o oarecare performanță”, aprevciază Claudiu Răcuci.

Deputatul PNL spune că , în primul rând, „falsul prezentat de Dragnea în jurul creșterilor uriașe ale veniturilor la buget sunt rezultatul transferul contribuțiilor sociale, prin care milioane de angajați din economia privată au pierdut la salarii, iar bugetarii au privit doar pe hârtie o majorare de 25%, în realitate având în buzunar doar 2-3%. Din această scamatorie bugetul a câștigat peste 36 de miliarde de lei, care au fost contabilizate și la venituri și la cheltuieli”.

„Bugetul mai mare cu care se laudă Dragnea nu a venit dintr-o evoluție economică mai bună, ci din creșterea prețurilor de consum, din facturile mai scumpe cu peste 25% și dintr-un curs al euro de aproape 4,8 lei. Da. Totul este contabilitate pe cifre mai mari, nu pe producție sau bunăstare mai mare!”, mai explică deputatul de Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.