Social

Fals stareţ, reţinut pentru înşelătorie. Omul spunea că strânge banii pentru o fetiță bolnavă

Un bărbat din Bistriţa a fost reţinut de poliţişti din Alba pentru că, spunând că ar fi stareţul unei mănăstiri, ar fi determinat mai multe persoane să depună bani într-un cont, sub pretextul că aceştia vor fi folosiţi pentru a ajuta o fetiţă bolnavă de cancer, informează Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

În sarcina bărbatului în vârstă de 39 de ani s-a reţinut faptul că, pe parcursul lunii ianuarie, ar fi apelat telefonic cinci persoane din judeţul Alba şi, recomandându-se stareţ al unei mănăstiri, le-ar fi determinat să depună într-un cont diverse sume de bani, ca un ajutor financiar pentru o fetiţă bolnavă de cancer ce ar fi urmat să fie tratată în Belgia.

Ulterior, bărbatul şi-ar fi însuşit banii şi i-ar fi folosit în interes personal, menţionează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, folosindu-se de acelaşi mod de operare, bărbatul ar fi reuşit să înşele alte 25 de persoane din alte judeţe ale ţării, cu suma totală de 24.320 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba, sprijiniţi de poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au făcut o percheziţie la domiciliul acestuia, prilej cu care au găsit documente bancare şi înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracţională, precum şi telefoane mobile şi cartele SIM care ar fi fost folosite la comiterea faptelor de înşelăciune.

Urmează ca bărbatul, care a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, să fie prezentat joi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La documentarea activităţii infracţionale a acestuia, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.