Economie

Oamenii de afaceri germani cer „încredere și predictibilitate”

Conducerea AHK România și invitații acesteia, la o întâlnire de la Cluj-Napoca (28 septembrie 2018)

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a serbat alături de peste 750 de invitați începutul unui nou an, motto-ul Recepției de Anul Nou 2019, „Leading the way. Leading the change”, subliniind importanța rolului de lider.

„Noi îl vedem pe fiecare din comunitatea noastră de business ca pe un actor cheie pentru a duce mai departe schimbarea și a-și asuma responsabilități pentru viitor”, se afirmă într-un comunicat de presă al organizației.

Acest lucru l-a amintit și oaspetele de onoare al serii, președintele României, ES Klaus Werner Iohannis. Mediul de afaceri trebuie să aibă o viziune pe termen lung, care privește dincolo de rezultatele prezentului, către valorificarea oportunităților viitorului. Pentru dezvoltarea economică și creșterea competitivității țării, relațiile româno-germane sunt de mare importanță. Pentru ca relațiile economice bilaterale să se poată dezvolta, mediul de afaceri are nevoie de parteneri de încredere din mediul economic, social și politic, potrivit comunicatului.

„O comunitate de afaceri puternică și cu performanțe durabile nu se poate dezvolta în absența unui angajament pe termen lung”, a spus Iohannis.

„Din păcate în ultima vreme Guvernul a luat măsuri care vin cu noi provocări pentru mediul de afaceri și care duc la pierderea gravă a încrederii investitorilor”, concluzionează reprezentanții AHK România.

Dragoș Anastasiu, președintele AHK România, a vorbit în alocuțiunea sa despre încredere, respect și predictibilitate, valori decisive pentru activitatea companiilor. De asemenea, Ambasadorul Germaniei la București, ES Cord Meier-Klodt, a abordat în discursul său temele încredere și predictibilitate, pentru că acestea contribuie în mare măsură la un climat economic sănătos. Ambasada Germaniei urmărește cu mare îngrijorare actualele decizii ale Guvernului referitoare la noile reglementări fiscale și la reformele din domeniul justiției, care creează nesiguranță în rândul companiilor germane din România. Acestea își fac planuri pe termen lung, au creat în România peste 250.000 de locuri de muncă și își vor continua activitatea, însă există și investiții care, din cauza lipsei de predictibilitate, sunt reanalizate sau amânate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.