Administrație

Primăria Sebeș va primi aproape un milion de euro pentru modernizarea administrației

Proiectul „Administrație modernă. Creșterea calității proceselor” a fost selectat pentru finanțare nerambursabilă europeană prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020 și are un buget eligibil de aproximativ 854.000 de euro, informează municipalitatea Sebeș.

Proiectul are ca obiectiv implementarea unor mecanisme și proceduri pentru creșterea eficienței acțiunilor adiminstrative și urmărește realizarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative și reducerea birocrației prin crearea și integrarea unui sistem informatic pentru arhivă și implementarea unui sistem informatic pentru eficientizarea serviciilor de bază ale administrației.

Rezultatele pe care și le propune proiectului vizează arhivarea electronică arhivei Primăriei municipiului Sebeș. Activitatea va acoperi următoarele etape: arhivarea dosarelor fizice și integrarea informațiilor în baza de date; realizarea efectivă a bazei de date (stocarea electronică a documentelor curente și arhivate), precum și trierea prelucrarea și prezentarea documentelor.

De asemenea, proiectul își propune instruirea a 25 de persoane, utilizatori și administratori, pentru utilizarea sistemului și 30 de persoane instruite, angajați ai administrației locale Sebeș, pe teme cum ar fi planificare strategică, planificare bugetară și achiziții.

În plus, se mai intenționează elaborarea unui set de criterii de prioritizarea a investițiilor în următoarele sectoare: educație, sănătate, asistentă socială, infrastructura (mediu și transport) pentru realizarea bugetului aferent anului 2021.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.