Administrație

Blaj: Lucrări pentru o apă mai bună. Rețeaua de canalizare va fi extinsă în toate localitățile componente

Înlocuirea conductei de aducţiune a apei între Galda şi Blaj, printr-un proiect de peste 32,5 milioane de lei, va avea drept consecinţă creşterea calităţii apei potabile furnizate localității, iar prin extinderea reţelei de canalizare în Petrisat se vor încheia practic lucrările de acest gen din municipiu.

„Reabilitarea conductei de aducţiune SP Galda – Blaj, în lungime de 24,5 kilometri, presupune înlocuirea magistralei de apă şi trecerea acesteia pe tuburi de polietilenă, lucru care va duce la creşterea calităţii apei furnizate. În condiţiile în care în Blaj toate conductele de alimentare cu apă potabilă au fost trecute deja pe polietilenă, modernizarea firului 2 de aducţiune a apei Galda – Blaj va duce automat la eliminarea problemelor cu turbiditatea apei, înregistrate uneori în reţeaua de apă potabilă a oraşului”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Blaj.

Lucrările vor începe la 1 martie şi vor dura 30 de luni.

Contractul este în valoare de 32,5 milioane lei, fără TVA, şi a fost semnat de Apa CTTA Alba cu Asocierea SC ACSA SA – Criteria Turda.

În celălalt contract semnat de Apă CTTA Alba, în valoare totală de peste 25 milioane de lei, care vizează extinderea reţelei de apă-canal în mai multe localităţi din zona Blajului, lucrările includ şi finalizarea reţelei de canalizare în Petrisat, pe o distanţă de 3,6 kilometri.

Lucrările vor începe în această primăvară şi pentru Petrisat sunt prevăzute a fi finalizate până la sfârşitul anului. Acestea vor fi efectuate de asocierea Hidroconstrucţia – Electroechipament Sebeş.

Autorităţile locale blăjene susţin că imediat după încheierea lucrărilor la canalizarea din Petrisat vor trece la modernizarea străzilor care beneficiază de acest serviciu de utilităţi.

„Prin semnarea celor două contracte de lucrări, problemele care mai existau cu apa în municipiul Blaj vor fi definitiv rezolvate. Noi deja aveam toată reţeaua schimbată pe polietilenă şi prin înlocuirea conductei de aducţiune SP Galda – Blaj, care alimentează oraşul, nu vor mai exista scăderi în calitatea apei potabile din municipiu”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Până acum, municipiul Blaj beneficiază de o reţea de apa-canal în lungime totală de 86 kilometri, care deserveşte toate cartierele din oraş şi localităţile componente Mănărade şi Tiur. Ultimele lucrări ample de extindere a canalizării în oraş au fost efectuate în urmă cu trei ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.