Administrație

Un primar acuză: „Guvernul României fură din bugetul Sebeșului 7,2 milioane de lei”

Primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, acuză Guvernul României că văduvește orașul pe care îl conduce de reursele necesare pentru continuarea investițiilor în Sebeș.

„În sarcina Municipiului Sebeș, unul din cele mai dezvoltate centre economice ale țării, se vor regăsi cheltuieli obligatorii de circa 1,5 milioane de lei, la care se adaugă alte 5,8 milioane de lei cu finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, resursă pe care guvernul refuză să o aloce, jignind fără precedent persoanele vulnerabile”, afirmă Nistor într-un comunicat de presă dat publicotății vineri seara.

„Prin proiectul de lege al bugetului de stat aferent anului 2019, se stabilește o alocare a veniturilor Municipiului Sebeș din cote defalcate din impozitul pe venit de circa 800 mii lei. La Sebeș, această stare de lucruri se traduce printr-o frânare gravă a investițiilor”, afirmă primarul municpiului Sebeș.

„Să înțelegem că mesajul Guvernului este că nu mai sunt necesare investiții în educație, sănătate, infrastructură, în aspectul unui oraș sau în cultură? Previziunea sumbră este că o parte a investițiilor începute vor trebui abandonate din lipsa fondurilor. Multe activități previzionăm că vor fi desfășurate în sistem de avarie, cu un buget din care este posibil să nu mai poată fi finanțată nici măcar funcționarea, nemaivorbind de dezvoltare. Școală, spital, străzi – ne vom afla în curând în imposibilitatea de a ne cofinanța proiectele pe care cetățenii le așteaptă”, mai spune Dorin Nistor.

„Mă alătur primarilor care vor prezenta o listă de nemulțumiri Guvernului, acuzând lipsa de consultare în realizarea bugetului anului 2019, prin care se subfinanțează administrațiile locale”, anunță în finalul comunicatului primarul municipiului Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.