Social

Incendiul de la Solina nu a fost lichidat nici după 15 ore

Peste 30 de pompieri militari din Alba acţionează şi sâmbătă seara în vederea lichidării incendiului izbucnit în cursul dimineţii la cea mai mare fabrică de condimente din România, amplasată în Parcul Industrial din Alba Iulia.

Prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea, a precizat, pentru Agerpres, că, după ce în cursul zilei au acţionat pompieri din patru judeţe – Alba, Cluj, Hunedoara şi Sibiu, respectiv în jur de 80 de subofiţeri şi ofiţeri, sâmbătă seara au mai rămas la faţa locului peste 30 de angajaţi ai ISU Alba, care acţionează cu patru autospeciale şi o autoscară.

Incendiul nu a fost lichidat la 15 ore de la izbucnirea focului.

„Un utilaj greu decopertează bucăţile de tablă şi focul se reaprinde dedesubt”, a transmis maior Ovidiu Costea.

O fabrică de condimente de lângă Alba Iulia, cea mai mare din ţară şi una dintre cele mai importante din Europa de Est, a fost distrusă, sâmbătă, de un incendiu, care s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

Societatea a fost verificată ultima dată de către reprezentanţii ISU Alba în toamna anului trecut, nefiind identificate atunci “nereguli majore”, a declarat şeful ISU Alba, colonel Adrian Guia.

„Vreau să menţionez faptul că obiectivul era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fiind controlat ultima dată în septembrie, iar în urma controlului nu au fost identificate nereguli majore”, a afirmat şeful ISU Alba.

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin Ro-Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de un incendiu, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

„Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor”, se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.