Social

Curg ordinele de protecţie provizorii. Încă cinci au fost emise în săptămâna care a trecut

Alți cinci bătăuși au primit ordine de protecție provizorie în județul Alba doar în ultima săptămână (fotografie generică)

În ultima săptămână, poliţiştii din Alba au emis alte cinci ordine de protecţie provizorii, pentru fapte de violenţă în familie. Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune.

Ordinele de protecție provizorii au fost emise de Postul de Poliţie Scărişoara, Aiud, Sebeș și Vințu de Jos. Cei care au primit ordine de restricție sunt bărbați cu vârsta cuprinsă între 29 și 47 de ani.

Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.

De la intrarea în vigoare a Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, în judeţul Alba au fost emise 16 ordine de protecţie provizorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.