Mozaic

Cetăţeanul italian care pretindea că este doctor a fost prins la PTF Curtici

Cetăţeanul italian care pretindea că este doctor a fost depistat de poliţişti în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară, pe la Punctul de Frontieră Curtici, informează IGPF.

„Doctorul” Matthew Mode, pe numele său adevărat Matteo Politi, a efectuat mai multe operații estetice în spitale private din România, a dezvăluit marți Libertatea.

Autoritățile s-au sesizat în cazul bărbatului cu doar 8 clase și de meserie parcagiu. El s-a folosit doar de un aviz de la Direcţia de Sănătate Publică și de promisiunea că va aduce celelalte avize necesare, de la Colegiul Medicilor (CMR) şi Ministerul Sănătăţii. Așa a ajuns să fie cunoscut drept chirurg plastician în București, deși el fusese condamnat în Italia la închisoare pentru o infracțiune similară: a furat identitatea unui doctor cardiolog.

Pe numele lui a fost depusă o plângere pentru exercitarea abuzivă a unei profesii în 2009. El și-a însușit o altă identitate, a unui medic adevărat, Luigi Vincenzo Politi.

În realitate, el primea ajutor de șomaj de la stat, în timp ce preda într-o școală profesională. Până atunci, Politi a lucrat la o societate de închirieri de mașini, apoi a apărut brusc vocația pentru medicină – mai ales pentru chirurgia estetică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.