Social

După incendiul de la Solina, prefectul a dispus controale la societățile fără autorizație de securitate la incendiu

Prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în perioada următoare vor fi intensificate controalele în vederea verificării în special a societăţilor care nu dispun de autorizaţie de securitate la incendiu.

„Am decis, împreună cu colegii, să intensificăm controalele în ceea ce priveşte autorizaţia la incendiu şi să ne focusăm pe cei care nu au această autorizaţie de siguranţă la incendiu. Va trebui să identificăm aceste obiective în continuare. Prioritatea noastră, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, va fi în perioada următoare un control al tuturor societăţilor, în primul rând al celor care nu au autorizaţie, deci au depuse documentele şi nu şi-au scos autorizaţia de protecţie la incendiu”, a declarat prefectul de Alba, care a menţionat că „munca de prevenire este foarte importantă”.

De asemenea, a adăugat Hălălai, se va solicita verificarea debitului hidranţilor existenţi atât pe platformele industriale, cât şi pe domeniul public.

O altă măsură dispusă unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ va fi cea a amenajării de rampe pentru încărcarea cu apă a autospecialelor de intervenţie la incendiu, a mai spus prefectul de Alba.

În ceea ce priveşte incendiul care a mistuit cea mai mare fabrică de condimente din România, operatorul economic era autorizat din punct de vedere al securităţii la incendiu din 2011, an în care societatea şi-a început activitatea la Alba Iulia. Potrivit şefului ISU Alba, colonel Adrian Guia, la ultimul control periodic efectuat în 14 septembrie 2018 nu au fost identificate nereguli majore. Fabrica dispunea şi de sisteme de detectare-semnalizare cu acoperire integrală, respectiv erau montate 213 detectoare de fum şi temperatură, dar şi mijloace iniţiale de stingere – stingătoare şi hidranţi, din care 20 interiori şi 6 exteriori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.