Social

Sute de polițiști vor fi mobilizați la Blaj cu prilejul vizitei Papei Francisc

Sute de poliţişti vor fi mobilizaţi la Blaj pentru asigurarea ordinii publice cu prilejul prezenţei, în 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii, a Papei Francisc, eveniment la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni.

„Acest eveniment îl putem cataloga ca importanţă ca şi pe cel de la 1 Decembrie, de Centenarul Marii Uniri. Ne pregătim la un număr însemnat de vizitatori în zona municipiului Blaj. Cu siguranţă vor fi forţe suplimentare, chiar şi din judeţele învecinate, aşa cum am avut susţinere şi la momentul 1 Decembrie”, a declarat, miercuri, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, comisar şef Florin Dogaru.

De menţionat că, de 1 Decembrie, la Centenarul Marii Uniri, atunci când la Alba Iulia au fost prezenţi zeci de mii de oameni, numărul poliţiştilor a fost de aproximativ 700, din care în jur de 150 veniţi din judeţele învecinate Albei.

Potrivit şefului IPJ Alba, pregătirile pentru asigurarea ordinii publice „sunt în curs de derulare cu serviciile specializate”.

Potrivit administraţiei locale, Papa Francisc este aşteptat la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, duminică, 2 iunie.

„Există ‘o aşteptare uriaşă’ în rândul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică în privinţa venirii Papei Francisc la Blaj – primul Oraş Episcopal din România, eveniment care va fi şi ‘un bun prilej’ pentru mulţi compatrioţi să descopere locul care a fost, timp de două veacuri şi jumătate, centrul spiritual, cultural şi de învăţământ al românilor din Ardeal”, a declarat, în ianuarie, pentru Agerpres, Vicarul General al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, preot prof. univ. Cristian Barta.

El a afirmat că este convins că Blajul şi Câmpia Libertăţii se vor dovedi neîncăpătoare pentru numărul mare de pelerini care vor dori să-l salute pe Suveranul Pontif, greco-catolici şi nu numai.

Blajul, un oraş de 20.000 de locuitori, este centrul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.