Politică

Liberalii din Alba solicită suma de 2.350.000 lei pentru organizarea vizitei Papei Francisc la Blaj

Imagine de la o întâlnire dintre Papa Francisc și ambasadorul român la Vatican, Liviu-Petru Zăpârţan

Parlamentari de Alba ai PNL vor depune un amendament asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2019 prin care vor solicita din Fondul de rezervă al Guvernului suma de 2.350.000 de lei pentru organizarea vizitei Papei Francisc, în 2 iunie, în Blaj, eveniment la care sunt aşteptaţi 100.000 de oameni.

Deputatul Florin Roman a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va propune, alături de deputatul Claudiu Răcuci, suplimentarea sumelor prevăzute la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la „Alte transferuri”, cu 2.350.000 de lei pentru Primăria Blaj.

„Vorbim de o solicitare pentru Primăria Blaj din Fondul de rezervă al Guvernului pentru pregătirea vizitei Sanctităţii sale, Papa Francisc, la Blaj. Este vorba de organizarea manifestărilor pe Câmpia Libertăţii, realizarea unor lucrări de investiţii cum ar fi dezvelirea statuii Papei Ioan Paul al II-lea şi Capela Episcop Ioan Suciu, lucrări de reabilitare a arterelor în zona în care vor avea loc evenimentele şi lucrări de amenajare a spaţiilor publice pentru pelerinaj”, a explicat Florin Roman.

Potrivit administraţiei locale, Papa Francisc este aşteptat la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, duminică, 2 iunie.

„Există ‘o aşteptare uriaşă’ în rândul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică în privinţa venirii Papei Francisc la Blaj – primul Oraş Episcopal din România, eveniment care va fi şi ‘un bun prilej’ pentru mulţi compatrioţi să descopere locul care a fost, timp de două veacuri şi jumătate, centrul spiritual, cultural şi de învăţământ al românilor din Ardeal”, a declarat, în ianuarie, pentru Agerpres, Vicarul General al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş, preot prof. univ. Cristian Barta.

El a afirmat că este convins că Blajul şi Câmpia Libertăţii se vor dovedi neîncăpătoare pentru numărul mare de pelerini care vor dori să-l salute pe Suveranul Pontif, greco-catolici şi nu numai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.