Social

Părinți ai copiilor cu dizabilități au protestat la Cugir

Părinţi ai copiilor cu dizabilităţi precum şi adulţi cu dizabilităţi şi însoţitori ai acestora au protestat, vineri, în mai multe oraşe din ţară, declarându-se îngrijoraţi de modificările intervenite în plata indemnizaţiilor așa cum au fost ele stabilite în proiectul Bugetului de Stat pe 2019.

Este vorba despre indemnizațiile care li se cuvin însoțitorilor şi cheltuielile cu asistenţa socială care nu mai sunt alocate de la nivel central în Bugetul de Stat pe acest an, ci au fost trecute în totalitate la bugetele autorităţilor locale.

Astfel, câteva zeci de mămici însoţite de copii, cei mai mulţi în cărucior, venite îndeosebi din oraşul Cugir, au protestat vineri în faţa Palatului Administrativ din Alba Iulia, majoritatea purtând pancarte cu mesajele: „Noi suntem românii nevăzuţi”, „În stradă pentru cei vulnerabili”, „Noi=zero?”, „Nu negociem viaţa copiilor noştri şi a adulţilor cu dizabilităţi”.

„Ne-am adunat astăzi pentru că, din păcate, guvernanţii noştri au decis ca cei din asistenţă socială să nu mai beneficieze în acest an nici măcar de un leu de la bugetul central. Noi, ca asistenţi personali, avem de suferit. Ne gândim că în următoarele luni vom putea fi daţi afară foarte uşor. Noi am mai trecut odată prin chestia asta în urmă cu câţiva ani, cel puţin la Cugir. Pentru noi este ceva vital această sumă de bani. Astea sunt sursele noastre de venit”, a declarat una dintre mămici, membră a Asociaţiei copiilor cu dizabilităţi „Raul Cosmin” din Cugir.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.