Mozaic

Cod galben de ninsori pentru 24 de județe

Meteorologii avertizează că vremea se va răci, iar începând de luni seară se vor întoarce ploile și ninsorile în majoritatea zonelor țării. Pentru 24 de județe, meteorologii au emis avertizare cod galben de ninsori și viscol în zona montană.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de luni seară și până miercuri la ora 10.00 vor fi precipitații și intensificări temporare ale vântului.

În majoritatea zonelor țării vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune zăpada.

În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seară, apoi vor fi mai ales ninsori. Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 de kilometri la oră, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți rafalele vor fi în jurul a 60-70 de kilometri la oră, spun meteorologii.

De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori, dar și viscol în zona montană, începând de luni seară de la ora 22.00 până miercuri la ora 02.00.

Avertizarea cod galben vizează județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara , Bacău, Vrancea și Buzău.

Potrivit meteorologilor, în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 de metri, unde temporar rafalele vor depăși 80 – 90 de kilometri la oră și va fi viscol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.