Social

Proba teoretică, mai greu de promovat decât cea practică la examenul de obținere a permisului de conducere

Doar mai puţin de jumătate dintre candidaţii din Alba examinaţi anul trecut la proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere au promovat, un rezultat mai bun, respectiv de peste 68%, fiind obţinut de cei care au susţinut proba practică.

Datele sunt cuprinse în raportul Instituţiei Prefectului judeţul Alba pe 2018.

Astfel, din cei 13.009 candidaţi examinaţi anul trecut la proba teoretică, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor Alba, au fost declaraţi admişi 6.661 şi respinşi 6.348, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 54,09%.

În ceea ce îi priveşte pe candidaţii care au susţinut proba practică, din cei 10.303 au fost declaraţi admişi 7.105, iar 3.198 au fost declaraţi respinşi. Promovabilitatea la proba practică la examinarea candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere a fost astfel de 68,39%.

În altă ordine de idei, în cadrul programului de lucru cu publicul s-au primit pentru preschimbarea permisului de conducere din sistemul manual de evidenţă un număr de 53 de dosare. S-au eliberat un număr de 417 permise de conducere care au fost remise de Poşta Română pentru conducători auto care nu au fost găsiţi la domiciliu.

În 2018 au fost expediate un număr de 16 fişe ale posesorilor permiselor de conducere către alte judeţe.

Au fost primite de la Poliţia Alba un număr de 82 permise de conducere anulate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.