Social

Salvamontiştii intervin pentru salvarea a două persoane rămase blocate pe Piatra Secuiului

Salvamontiştii din Alba intervin luni după-amiaza pentru recuperarea a două persoane rămase blocate pe Piatra Secuiului, la Rimetea, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda.

Potrivit lui Lucian Forda, acţiunea de salvare şi recuperare a celor două persoane este în derulare, urmând ca, după estimările acestuia, cei doi să fie aduşi în siguranţă la baza ansamblului Piatra Secuiului în circa o oră – o oră şi jumătate.

Cele două persoane nu erau echipate corespunzător şi au părăsit zona marcată turistic, rămânând blocate pe o stâncă, a menţionat Forda. Fiindcă nu mai puteau nici să se întoarcă, au solicitat ajutor.

În astfel de situaţii, cei în cauză sunt coborâţi în siguranţă în rapel de pe versantul stâncos.

Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte şi dacă nu este respectat marcajul turistic. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.