Social

La pândă în Apuseni. Ce a picat în plasa polițiștilor din Alba

Baia de Arieș

Polițiștii din județul Alba au organizat o acțiune cu efective mărite pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului, precum şi prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul rutier și silvic, informează Inspectoratul de Poliţie Județean Alba.

Marți, 12 februarie 2019, în intervalul orar 6.00-13.00 şi 17.00-19.00, polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică a organizat pe raza orașului Baia de Arieş si a localităților aparţinătoare posturilor de politie Lupşa, Sălciua, Poşaga şi Ocoliş o acţiune cu efective mărite, având ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului, precum şi prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul rutier și silvic.

La acţiune au participat 14 polițiști din cadrul Politiei orașului Baia de Arieş şi ai posturilor de politie Lupşa, Sălciua, Poşaga, Ocoliş, sprijiniţi de către un poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, un poliţist din cadrul Serviciul Rutier și doi poliţişti din cadrul Poliției orașului Cîmpeni – Compartimentul Criminalistic.

Poliţiştii au controlat 86 de autovehicule şi patru unităţi comerciale, au legitimat 36 de persoane şi au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinut şi un permis de conducere pentru depăşire neregulamentară.

De asemenea, au fost constatate 42 de abateri de natură contravenţională, din care 32 pentru viteză neregulamentară şi 9 pentru alte abateri la OUG nr. 195/2002, rep. privind circulația pe drumurile publice, două sancţiuni la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, două sancţiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi alte două sancţiuni contravenționale la alte acte normative, în valoare totală de 10.750 lei.

Totodată cu ocazia acestei acţiuni au fost identificați autorii a trei cauze cu autori necunoscuți: o distrugere şi două furturi. De asemenea, au fost indisponibilizate şi bunuri în valoare totală de 698 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.