Educație

Elevii ar putea susține de anul viitor examenele cu cel puțin 30% subiecte grilă

Elevii de clasa a VII-a şi cei de clasa a XI-a care susţin simulările pentru examenele naţionale în luna martie vor avea pentru examenul de matematică o nouă structură pentru subiecte.

Ministerul Educaţiei a propus în proiectele de ordin pentru organizarea simulării ca minimum 30% din subiectele de la matematică să fie sub formă de teste grilă (itemi obiectivi).

Teste grilă la simularea examenelor de BAC și Evaluarea Națională pe care o vor susține peste o lună elevii de clasele a XI-a și a VII-a sunt prevăzute de un proiect de ordin al ministrului Educației, care a fost trimis miercuri sindicatelor, reprezentanților părinților și elevilor. Ministerul motivează în proiect introducerea grilelor la simulare prin faptul că astfel îi pregătește pe elevi ca anul viitor să susțină chiar examenele propriu-zise cu cel puțin 30% subiecte grilă.

Elevii nu sunt de acord

Elevii critică dur Ministerul Educației, pentru transformarea simulării examenelor într-un „experiment nefundamentat”. Introducerea a minimum 30% subiecte grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat arată dorința de a crește artificial rata de promovare, avertizează Consiliul Național al Elevilor, într-o luare de poziție trimisă Edupedu.ro.

Testele grilă într-o asemenea proporție sunt în defavoarea elevilor, atrage atenția CNE, care explică următoarele: „la matematică, înlocuind subiectele actuale cu cele de tip grilă, elevii nu vor putea fi evaluați în baza raționamentelor și a gândirii lor analitice, prin punctajele intermediare, ci doar notați în baza obținerii unui rezultat”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.