Social

Filmul „Să nu ucizi” intră din 1 martie în cinematografe din 29 de orașe din țară, între care și Alba Iulia

Captură foto din filmul „Să nu ucizi” înfățișându-i pe actorii Alexandru Suciu, Tania Filip și Cristina Flutur

Filmul „Să nu ucizi”, co-regizat de Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru, peliculă inspirată de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România în urmă cu câţiva ani, va avea premiera pe 1 martie în cinematografe din 29 de oraşe din ţară, informează Agerpres.

Filmul va putea fi văzut în prima săptămână în Bucureşti, Alba Iulia, Alexandria, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Focşani, Iaşi, Lugoj, Moineşti, Odobeşti, Oneşti, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara şi Vaslui.

„Am făcut filmul pentru ca am fost revoltată. Şi nu e vorba doar despre problema spitalelor. E vorba despre toată corupţia care e în societatea noastră la toate nivelurile. Şi mă mai revoltă că ne-am obişnuit cu asta şi că ni se pare ceva atât de normal”, a declarat Gabi Şarga, citată în comunicat.

Filmul îl urmăreşte pe Cristian, un chirurg tânăr şi ambiţios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-şi familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

„Nu trebuie doar să faci un lucru rău pentru a fi vinovat. Există şi alte forme de culpă. A şti şi a nu face nimic înseamnă a fi complice. Mai mult decât atât, a nu şti nu te absolvă de vină, te face doar un un ignorant acuzabil de neştiinţa ta. Acest film este despre vinovăţiile fiecăruia dintre noi, despre tăcerile noastre complice, despre lenea noastră de a acţiona, de a lua atitudine”, a afirmat şi Cătălin Rotaru.

„Să nu ucizi” îi are în distribuţie pe actorii Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuţ Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleşi, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeş, Mihai Bauman.

Filmul, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, este produs de Axis Media Production şi Green Cat Film. Imaginea este semnată de Tudor Platon, montajul de Andrei Iancu, iar sunetul de Ştefan Azaharioaie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.