Politică

Deputatul Florin Roman le găsește cusururi noilor miniștri. „Nu i-aș fi acceptat!”

Preşedintele Comisiei de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor, liberalul Florin Roman, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu ar fi acceptat numirea lui Daniel Suciu şi Răzvan Cuc la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale, respectiv Ministerului Transporturilor.

Roman susțne că primul „nu are experienţa profesională care să-l califice” pentru acest post, iar celălalt are o singură calitate, aceea de a fi „obedient”.

„Din punctul meu de vedere, ca preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică, şefia Ministerului Dezvoltării Regionale şi şefia Ministerului Transporturilor pentru cei doi este doar o sinecură dată baronilor PSD de la Neamţ, domnul Ionel Arsene, şi Bistriţa Năsăud, domnul Radu Moldovan. M-am uitat pe CV-ul celor doi colegi şi cel puţin în privinţa Ministerului Dezvoltării Regionale, domnul Suciu, care deţine şi portofoliu de viceprim-ministru, nu are experienţă profesională care să-l califice în această înaltă demnitate”, a afirmat deputatul Florin Roman, vicepreşedinte al PNL.

Roman a adăugat că singura calitate a lui Daniel Suciu, potrivit CV-ului profesional al acestuia, a fost aceea că a fost şef de cabinet la Prefectura Bistriţa Năsăud şi consilier al preşedintelui CJ, Radu Moldovan.

„Aici, vorbim, totuşi, de un minister greu, un minister dificil şi nu poţi pune şef peste primari şi peste preşedinţi de CJ-uri un om care, în viaţa lui, nu a avut o funcţie executivă, fie la nivelul conducerii CJ-ului, fie la nivel de primărie sau prefectură, de fiecare dată fiind numit în aceste posturi. (…). Nu l-aş fi acceptat ministru al Dezvoltării. Motivul numărul unu este că nu are gram de experienţă profesională (…) ca să înţeleagă mecanismul de funcţionare a administraţiei publice locale. Doi, singura lui calitate este că e omul de încredere al lui Radu Moldovan, preşedintele CJ Bistriţa Năsăud. De altfel, toată cariera politică a domnului Suciu se identifică cu cariera domnului Moldovan. (…). Să ajungi viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării (…) mi se pare o exagerare fantastică”, a susţinut preşedintele Comisiei de Administraţie Publică.

Roman a mai spus că este „o pălărie mult prea mare” pentru Daniel Suciu.

În ceea ce îl priveşte pe ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, liberalul a susţinut că „are calitatea că e foarte obedient şi o slugă perfectă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele pentru numirea în funcţie a lui Daniel Suciu, propus ca viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Răzvan Cuc, propus pentru Ministerul Transporturilor. Cei doi au depus vineri jurământul de învestitură.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.