Social

Tânăr aflat sub influența drogurilor și-a lovit mașina și a abandonat-o pe austostradă

Fotografie de arhivă

Joi, 21 februarie 2019, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au observat un autoturism abandonat pe banda de urgență a autostrăzii, în zona kilometrului 303. Mașina era abandonată pe sensul de deplasare Sibiu – Deva, având avarii care păreau generate de un accident rutier.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr, de 19 ani, din Sebeș. Acesta s-a prezentat la sediul poliției, unde a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul DrugTest, reieșind că se afla sub influența substanțelor psihotrope, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii permisului de conducere și eliberarea dovezii înlocuitoare, fără drept de circulație.

Poliția Română vă reaminește că, în conformitate cu articolul 336, aliniatul 2 din Codul Penal, „se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă, persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.