Social

A vrut să se împroprietărească cu o pădure și s-a ales cu un dosar penal pentru uz de fals

Poliţiştii Postului de Poliţie Poşaga o cercetează pe o femeie din comună pentru fals în declaraţii şi uz de fals. Aceasta ar fi declarat, potrivit Inspectoraului de Poliție Județean Alba, în faţa organelor silvice, că un teren împădurit, situat în afara fondului forestier naţional, îi aparţine.

Marți, 26 februarie, poliţiştii Posturilor de Poliţie Poşaga şi Ocoliş au făcut verificări, în teren, cu privire la modul de exploatare a mesei lemnoase situată în locul numit „După Negre”, pe raza comunei Poşaga.

Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au constatat că o femeie de 51 de ani din comuna Poşaga ar fi dat, în faţa funcţionarilor unui ocol silvic din zonă, o declaraţie falsă potrivit căreia ar fi proprietara unui teren împădurit, situat în afara fondului forestier naţional. Ulterior ar fi solicitat marcarea unor arbori aflaţi pe acel teren şi ar contractat, cu o firmă din zonă, exploatarea cantităţii de 79 metri cubi de material lemnos, din specia molid.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat şi pe proprietarul de drept al terenului, un bărbat din comuna Poşaga.

Femeia este acum cercetată pentru săvârşirea infracțiunilor de fals în declaraţii şi uz de fals. Polițiștii încearcă recuperarea prejudiciului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.