Administrație

Amendă de 6.000 de lei dată la Alba Iulia pentru incendierea vegetației uscate de pe câmp

Incendiu de miriște (fotografie de arhivă)

O amendă de 6.000 de lei a primit, joi, un localnic dintr-o suburbie a municipiului Alba Iulia surprins de poliţişti locali în timp ce a dat foc vegetaţiei uscate de pe o mirişte.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, poliţişti locali din cadrul Direcţiei Poliţia Locală a municipiului Alba Iulia l-au surprins, joi după-amiaza, pe un bărbat care a aprins vegetaţie uscată pe o mirişte din cartierul Pâclişa, fapt pentru care acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 6.000 de lei.

Pentru lichidarea incendiului a fost solicitată intervenţia pompierilor militari.

„Atragem atenţia cetăţenilor municipiului Alba Iulia că nerespectarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri, cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, potrivit O.U.G. nr. 195/2005, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000 lei – 6.000 lei pentru persoane fizice şi între 25.000 lei -50.000 lei pentru. persoane juridice”, transmite Primăria Alba Iulia.

Este prima amendă aplicată în acest an în Alba pentru nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.