Politică

Florin Roman: Alocaţiile mărite pentru copii pot fi plătite de la 1 martie

Partidul Naţional Liberal (PNL) îi solicită premierului Viorica Dăncilă să convoace Guvernul şi să emită o Ordonanţă de Urgenţă astfel încât copiii să beneficieze de la 1 martie de alocaţii mărite, a declarat, joi, vicepreşedintele liberal, deputatul Florin Roman.

„PNL îi solicită primului ministru, Viorica Vasilica Dăncilă, să convoace de urgenţă Guvernul României şi aşteptăm ca astăzi (joi – nota red.) să emită în procedură de urgenţă Ordonanţa privind majorarea alocaţiilor copiilor în urma amendamentului trecut de către PNL la dezbaterile pe bugetul de stat, de la 200 la 300 de lei pentru copii până la 2 ani şi de la 84 la 150 de lei pentru cei între 2 şi 18 ani”, a spus, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, deputatul Florin Roman.

Liberalul a adăugat că există o lege dată în Parlament şi chiar dacă ea este contestată, se poate emite o OUG prin care alocaţiile majorate să intre în plată începând cu 1 martie.

„Singurul vinovat în situaţia în care alocaţiile nu vor fi majorate de la 1 martie este Guvernul Dăncilă. Şi PSD, împreună cu Alde”, a opinat vicepreşedintele PNL.

Florin Roman a adăugat că vrea să ştie, în calitate de vicepreşedinte al PNL, „care a fost urgenţa în cazul Ordonanţei 7 pe justiţie şi de ce nu este urgentă intrarea în plată” a creşterii alocaţiilor pentru copii.

„PNL solicită guvernului şedinţă, să vină la muncă, să dea ordonanţa, astfel încât cei patru milioane de copii să poată beneficia de alocaţiile majorate de PNL în urma amendamentului depus la bugetul de stat”, a conchis deputatul PNL Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.