Social

Peste 200 de pietoni au fost sancționați, într-o singură zi, în județ

Într-o singură zi, poliţiştii din Alba au sancţionat peste 200 de pietoni care au fost surprinşi în timp ce traversau strada pe culoarea roşie a semaforului electric sau prin loc nepermis, informează Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Alba.

Marți, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Cu această ocazie, au fost depistaţi 203 pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare sau nu a respectat regulile de circulaţie pe drumurile publice. Alţi 77 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia rutieră.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 34.600 de lei.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, IPJ Alba recomandă pietonilor:

• Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
• La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
• Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
• Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
• Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii rămâne o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se mai arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.