Social

2,5 mil. de lei pentru dezvoltarea serviciilor sociale destinate vârstnicilor în Cugir

Peste 2,5 milioane de lei, aproape în totalitate fonduri nerambursabile, se vor investi în dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din oraşul Cugir, potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Proiectul de finanţare prin care o nouă investiţie Regio va prinde contur în oraşul de la poalele Muntelui Drăgana a fost semnat de către primarul Cugirului, Adrian Teban, şi directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

„Astfel, cu fonduri totale de circa 2,56 milioane de lei, se va moderniza o clădire din centrul oraşului, pentru a funcţiona în regim de cantină socială, dar şi pentru a oferi o bază de unde se pot oferi servicii de îngrijire la domiciliu pentru 50 dintre persoanele de vârsta a treia din oraş. Proiectul «Dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din UAT Cugir» va fi gata până la sfârşitul lunii octombrie 2020”, se arată în comunicat.

Concret, prin acest proiect se doreşte creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil de persoane vârstnice din zona de sud a judeţului Alba, în special pentru cei din zona oraşului Cugir, respectiv peste 25.000 de persoane în total.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.