Social

Grosime impresionantă a stratului de zăpadă pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni

Pârtiile de la Şureanu, în Munţii Sebeşului, şi Arieşeni, în Munţii Apuseni, în lungime totală de 20 de kilometri, inclusiv cu racorduri, se menţin „excelent” şi la început de martie, având o grosime „impresionantă” a stratului de omăt natural.

„Prima zi de martie găseşte pârtiile într-o formă foarte bună. Stratul de zăpadă este enorm, pe pârtii, aşadar, nici vorbă de pietre, smocuri de iarbă sau gheaţă. Se schiază în condiţii excelente. Un dezavantaj este, însă, vântul foarte puternic, care aruncă zăpada pe pârtii, acoperind în permanenţă liniile de ratrack. Este posibil, din cauza viscolului, să fie oprit telescaunul. De asemenea, zonele de off-piste sunt improprii pentru freeride, zăpada fiind compactată de viscol şi de încălzirea vremii”, a transmis Rareş Tileagă, monitor de schi la Şureanu.

Pe domeniul din Munţii Sebeşului, situat la o altitudine ce depăşeşte 2.000 de metri, sunt funcţionale 10 pârtii, în lungime totală de 18 kilometri.

Şi la Arieşeni, la 1.400 de metri altitudine, unde sunt două pârtii de doi kilometri, primăvara începe întocmai ca la Şureanu, mai exact cu condiţii meteo intense, specifice iernii.

„Omătul pe pârtii este suficient şi bătătorit zilnic. Se schiază în condiţii de zăpadă excelentă, atât pe Vârtop 1, cât şi pe Vârtop 2”, a spus Rareş Tileagă despre situaţia din staţiunea situată la limită cu judeţul Bihor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.