Politică

Liderul Alde Alba crede că Tăriceanu ar putea aduna voturi și de la electoratul dreptei

Liderul Alde Alba, Ioan Lazăr, a reiterat, vineri, că preşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui să fie candidatul PSD-Alde la prezidenţiale, deoarece, spre deosebire de un social-democrat, acesta ar putea să adune voturi în turul II şi din partea dreaptă a spectrului politic.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă este de părere că PSD şi Alde ar trebui să-l aleagă pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru a candida la alegerile pentru preşedinţia României, Ioan Lazăr a răspuns afirmativ.

„Categoric, da. Chiar dacă la alegerile europarlamentare – şi eu cred că este foarte bine că vom merge separat, pentru că noi suntem un partid liberal, avem alte viziuni, PSD are alte viziuni, este foarte bine să mergem separat, dar, la alegerile prezidenţiale, părerea mea este că cel care va putea să adune în turul II voturi şi de pe partea dreaptă este Călin Popescu Tăriceanu. Indiferent care ar fi candidatul social-democrat, probabil va intra în turul doi, dar nu are nicio şansă să mai adune voturi în turul doi, va rămâne cu acelaşi număr de voturi”, a declarat liderul Alde Alba.

Ioan Lazăr a susţinut că, dacă PSD nu va fi de acord cu un candidat unic, atunci membrii Alde vor insista ca Tăriceanu să candideze.

Lazăr a susţinut că, deocamdată, nu s-a discutat oficial despre prezidenţiale în partid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.