Administrație

OUG nr. 7. Protest cu banderole albe pe braț, la Judecătoria Aiud

Magistraţii Judecătoriei Aiud vor purta banderole albe pe braţ în timpul şedinţelor de judecată, până în 15 martie, în semn de protest faţă de modificările aduse de Guvern legilor justiţiei.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres, în cadrul Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Aiud, unde s-a discutat despre situaţia generată de adoptarea OUG nr. 7/2019, magistraţii au stabilit să-şi exprime dezacordul faţă de modificările introduse prin aceasta, cu excepţia dispoziţiilor adoptate ca urmare a sesizării CSM.

De asemenea, s-a stabilit ca forme de protest pentru perioada 1 – 15 martie purtarea unei banderole albe pe braţ de către judecători în timpul şedinţelor de judecată şi afişarea pe uşile sălilor de şedinţă a unui anunţ „Protest Magistraţi”.

Judecătoria Aiud este singura instanţă din Alba care a luat atitudine în mod public faţă de adoptarea OUG nr. 7. Pe raza de competenţă a Curţii de Apel Alba Iulia mai există o instanţă, cea a Judecătoriei Sibiu, unde magistraţii protestează, de această dată prin suspendarea activităţii de judecată în perioada 4-8 martie, în intervalul orar 10,00-11,00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.