Administrație

Protestul magistraților. Activitate suspendată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia va suspenda activitatea cu publicul de marţi până vineri, în intervalul orar 08,00-11,00, cu excepţia cauzelor în care se apreciază că există caracter urgent, respectiv prelungirea dreptului de circulaţie, ordine de protecţie, măsuri preventive..

Procurorii prezenţi, luni, în cadrul Adunării Generale, au decis în unanimitate exprimarea dezacordului cu privire la modul de adoptare a O.U.G. nr. 7/2019 şi modificările aduse Legii nr. 303/2014, Legii nr. 304/2014 şi Legii nr. 317/2004 prin O.U.G. nr. 7/2019, cu excepţia celor care vizează măsurile temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (articolele 1 – 12 din actul normative).

De asemenea, s-au delimitat faţă de poziţia publică a Asociaţiei Procurorilor din România, în cadrul căreia niciunul dintre procurorii unităţii de parchet din Alba Iulia nu este membru.

Procurorii din Alba Iulia şi-au însuşit revendicările şi declaraţiile de principiu formulate de Asociaţia „Forumul judecătorilor din România”, prin apelul adresat Adunărilor Generale ale Judecătorilor şi Procurorilor în 22 februarie.

„Suspendarea activităţii cu publicul începând cu data de 5 martie 2019 până la data de 8 martie 2019, inclusiv, în intervalul orar 08,00-11:,00, cu excepţia cauzelor în care se apreciază că există caracter urgent (prelungirea dreptului de circulaţie, ordine de protecţie, măsuri preventive)”, este o altă decizie adoptată luni de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.