Administrație

Caz special în Aiud. O persoană are 470 de amenzi neplătite

Primăria Aiud ar trebui să inițieze 470 de acţiuni în instanţă pentru fiecare proces-verbal de amendă existent pe numele unui singur cetățean din municipiu

Primarii vor să aibă puterea să-i oblige pe cei care nu îşi plătesc amenzile să presteze muncă în folosul comunităţii. Decizia ar urma să aparţină consiliilor locale şi nu unui judecător cum prevede legea în prezent. Pentru aceasta, mai mulţi deputaţi PNL au depus un proiect de lege, scrie digi24.ro.

Aleşii locali susţin că este o mare problemă cu amenzile neîncasate, iar dacă legea s-ar aplica, instanţele ar avea mai puţine procese.

Iniţiativa prevede că un cetăţean care nu a achitat amenda, în termen de 30 de zile de la hotărârea consiliului local, va presta muncă în folosul comunităţii. Cei care au cerut asta au fost chiar primarii.

Oana Badea, primar Aiud: Dacă vă dau exemplul unui cetăţean din Aiud care are 470 de procese verbale, adică atâtea amenzi neplătite, presupun 470 de acţiuni în instanţă pentru fiecare proces, verbal noi trebuie să deschidem o acţiune.

Problema nu este una locală, ci se resimte la nivelul întregii ţări. O spune chiar iniţiatorul legii.

Florin Roman, deputat PNL: Ei sunt extrem de revoltaţi că nu au instrumentul legal pentru a-i pune la muncă pe cei care refuză să-şi plătească amenzile. Aceste amenzi nu se încasează deoarece mare parte din cei care le cumulează nu au nimic pe numele lor şi nu pot să fie executaţi, iar al doilea motiv este că procesele în instanţă durează foarte mult.

Cetăţenii care nu îşi plătesc amenzile urmează să muncească în folosul comunităţii.

Citiți articolul integral pe digi24.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.