Mozaic

Cum s-a desfășurat protestul „România vrea autostrăzi”

Vineri, la ora 15.00, zeci de mii de oameni din toată țara au oprit lucrul pentru a cere ca în România să fie construite autostrăzi. Protestul a fost declanșat la inițiativa lui Ştefan Mandachi, care tot la ora 15.00 a inaugurat în mod simbolic primul metru de autostradă din Moldovei. La eveniment au luat parte peste o mie de oameni.

Mandachi a dat startul protestului la ora 15.00: „Dacă ești profesor, lasă elevii cu 15 minute mai mult în pauză, dacă ești zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute, dacă ești șofer, trage mașina pe avarie pentru 15 minute, dacă vrei să pleci din România mai stai 15 minute. Vreau să dau startul manifestului național solidar românesc: 15 minute. Start!”.

„E un moment unic în istoria României. Nu am trăit niciodată un astfel de moment de solidaritate între toți românii, fie că fac parte dintr-un partid, fie că sunt doctori, avocați, sunt de altă profesie. Avem o șansă unică să restartăm România. Am fost pesimist puțin când am spus cum ar fi dacă am fi un milion, 5 milioane. Din sursele pe care le am, suntem în jur de 13-14 milioane solidari. 99% din feedback e pozitiv. Românii sunt, pentru prima dată după 30 de ani, uniți”, a continuat omul de afaceri sucevean.

În cele 15 minute, au fost proteste pentru construirea de autostrăzi în Capitală, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu sau Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.