Educație

„Foaia goală” revine la simularea pentru Bacalaureat

Elevii anunță proteste #foaiagoală și la simularea examenelor de Bacalaureat 2019, pe care liceenii de clasele a XI-a și a XII-a le vor începe luni.

„Cu siguranță voi da și eu foaia goală sau voi scrie ce mă deranjează la sistemul de învățământ”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național al Elevilor (CNE), Petru Apostoaia. Acesta a precizat că au primit semnale de susținere din partea multor directori, profesori și chiar inspectori.

Consiliul Național al Elevilor a demarat, pe data de 10 martie 2019, campania „Anul acesta, dăm #foaiagoală la simulările naționale!”, prin care îndeamnă elevii care susțin simulări ale examenelor naționale să dea foaia goală sau să scrie ce îi nemulțumește la sistemul de învățământ, de la modul de predare la cel de evaluare și nu numai.

„Consiliul Național al Elevilor solicită amânarea elaborării unui pachet legislativ în domeniul educației, până după sesiunile electorale din anii 2019 și 2020, pentru ca reforma sistemului de învățământ să poată fi realizată într-un mod obiectiv și fundamentat, pe baza unei strategii pe termen lung, în urma stabilirii pașilor necesari pentru implementarea reformelor”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanții elevilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.