Economie

Banca Transilvania lansează platforma BT Open Banking

Banca Transilvania lanseaza platforma BT Open Banking (BT Api Store), care permite fintech-urilor si altor companii de tehnologie sa testeze integrarea cu BT, pentru a prezenta servicii ale bancii, anunță reprezentanții băncii.

Este vorba despre operațiuni precum: afișarea soldurilor online, istoricul tranzacțiilor și inițierea tranzactiilor prin platforme externe către Banca Transilvania.

PSD2 este un prim pas spre Open Banking și este o directivă europeană obligatorie pentru băncile din România, în direcția dezvoltării semnificative a serviciilor bancare. Aceasta presupune crearea unei piețe unice pentru plăți la nivelul Uniunii Europene, facilitarea accesului pe piața bancară a unor jucători noi și din alte industrii, crearea platformei pentru plățile SEPA, precum și protejarea dreptului consumatorilor privind efectuarea plăților.

„Open Banking este noul mod de a face banking. Avem de acum înainte oportunitatea de a integra în ecosistemul BT și alți actori, cum sunt fintech-urile, ceea ce va aduce o experiență digitală superioară pentru clienti, ideile noi putând fi implementate mult mai repede decât până acum. Fintech-urile ne ajută să ținem pasul cu noile provocări și cerințe, cu noile tehnologii, dar și cu concurența care vine din alte domenii”, declară Mariana Chindriș, director coordonator la direcția Transformare Digitală la Banca Transilvania.

Pe parcursul următoarelor luni, banca va adăuga și alte servicii. Proiectul BT Open Banking a fost realizat integral de echipa de IT și Digital a Băncii Transilvania, în colaborare cu furnizorul soluției IBM și de IT Smart Systems. Etapa de testare este până în luna septembrie, după care fi lansată varianta finală a platformei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.