Administrație

Mii de apicultori sunt așteptați la târgul apicol de la Blaj

Mii de apicultori din țară și din străinătate sunt așteptați, la sfârșitul acestei săptămâni, la Blaj, în județul Alba, la „Sărbătoarea Mierii”, cel mai mare târg apicol din România, informează Consiliul Județean Alba.

Ajunsă în acest an la cea de-a XII-a ediție, „Sărbătoarea Mierii” se va desfășura, în perioada 22 – 24 martie 2019, în Piața 1848 din centrul municipiului Blaj și va cuprinde atât un târg de miere și produse apicole dar și conferințe pe teme de apicultură și spectacole artistice.

Târgul găzduiește în premieră pentru România conferința internațională BeeCome, cel mai important eveniment apicol din Europa, care se va desfășura la Palatul Cultural din Blaj și va reuni specialiști de marcă din opt țări. Printre participanți se vor afla și 50 de reprezentanți ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (din Polonia, Franța, Romania, Germania, Spania, Israel, Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele și oportunitățile pieței internaționale a mierii.

„Sărbătoarea Mierii” va reuni 150 de expozanți din țară și din străinătate, din circa 20 de țări precum România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Franța, Croația sau Grecia. Vizitatorii vor putea găsi la târg miere și produse apicole, dulciuri de casă realizate cu miere, produse cosmetice cu miere dar și utilaje și echipamente moderne folosite în apicultură. Nu va lipsi nici secțiunea dedicată meșterilor populari care vor expune obiecte tradiționale. „Sărbătoarea Mierii” va cuprinde și evenimente culturale de la concerte în aer liber de muzică ușoară și populară până la dansuri și teatru pentru copii. Invitatul special va fi Anna Lesko care va susține, sâmbătă seara, un concert.

Ediția din acest an a Sărbătorii Mierii a fost prezentată, luni, la Blaj, într-o conferință de presă susținută de Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Gheorghe Valentin Rotar – primarul municipiului Blaj, Dorin Dogaru – președintele Asociației Procesatorilor și Exportatorilor de Miere din România, Alina Varadi – coordonatorul Conferinței BeeCome (Casa Bio) și Victor Mateș – fondatorul companiei apicole Apidava.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.