Economie

Polițiștii din Alba Iulia au descins la un atelier care falsifica haine de firmă

Peste 750 de articole de îmbrăcăminte sport susceptibile a fi contrafăcute şi aproape 10.000 de însemne ale unor mărci protejate au fost descoperite de poliţiştii din Alba, miercuri, în urma unor percheziţii făcute la un atelier care funcţiona ilegal şi două locaţii din Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, la locaţii din Alba Iulia aparţinând unor persoane bănuite că ar fi contrafăcut articole vestimentare.

„Astfel, poliţiştii au descoperit un atelier care funcţiona ilegal şi două locaţii unde, cele două persoane bănuite de contrafacerea hainelor, depozitau materialele folosite. Poliţiştii au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, peste 750 de articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, respectiv treninguri, tricouri, pantaloni sport, căciuli şi peste 9.600 de abţibilduri inscripţionate cu însemnele unor mărci, aparatură şi materiale utilizate în activitatea infracţională dar şi suma de 9.000 de euro şi 8.000 de lei”, se arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate cercetările oamenilor legii arată faptul că, în perioada ianuarie 2018 – martie 2019, un bărbat şi o femeie din Alba Iulia ar fi confecţionat articole de îmbrăcăminte pe care le-ar fi inscripţionat, fără drept, cu însemnele unor mărci cunoscute, iar articolele vestimentare ar fi fost comercializate, ulterior, către diverşi clienţi, în condiţiile în care cei doi nu deţineau nicio formă de organizare economică.

„O persoană a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde urmează să fie audiată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere a unei mărci înregistrate şi punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de art. 90 din Legea 94/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.