Social

Metoda setului de oale. Doi șarlatani au înșelat un bătrân din Sebeș

Doi bărbaţi din judeţul Mureş, care l-au înşelat pe un vârstnic din Sebeş, vânzându-i un set de oale contra sumei de 4.000 de lei, au fost depistaţi de poliţişti. Verificându-i pe cei doi, poliţiştii au constatat că maşina acestora era semnalată ca furată din Germania.

Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 66 de ani din Sebeş susținând că ar fi fost victima unei infracțiuni de înşelăciune. Acesta le-a spus poliţiştilor că la locuinţa lui au venit doi bărbaţi care s-au oferit să-i vândă un set de oale, spunând despre acestea că sunt produse de o firmă celebră de articole profesionale.

Comercianţii insistenţi au reuşit să-l convingă pe vârstnic să cumpere vesela, contra sumei de 4.000 de lei.

Ulterior, bărbatul şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni şi a sesizat poliţia.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din Sebeş cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud, în după amiaza zilei de 20 martie 2019, cei doi bărbaţi au fost identificaţi, pe raza municipiului Aiud unde, cel mai probabil, încercau să înşele şi alte persoane.

Aceştia sunt în vârstă de 19 şi 25 de ani, din Târgu Mureş, iar în autoturismul cu care se deplasau au fost găsite 4 seturi de oale şi 7 seturi de tacâmuri şi cuţite pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Totodată, cu ocazia verificării autoturismului, în bazele de date, poliţiştii au constatat că acesta era urmărit, fiind semnalat furat din Germania.

Prejudiciul cauzat victimei din Sebeş a fost recuperat integral, iar faţă de cei doi bărbaţi din judeţul Mureş a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înşelăciune.

Totodată, poliţiştii au confiscat vesela găsită asupra lor şi au indisponibilizat autoturismul, urmând să fie stabilite împrejurările în care cei doi au ajuns în posesia lui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.