Administrație

Ministrul Cuc: Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda va fi gata până la sfârșitul anului

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi, la Alba Iulia, că lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda va fi gata până la sfârşitul anului în curs.

Oficialul guvernamental a menţionat că a primit asigurări similare şi din partea constructorului lotului 2, însă în acest caz doreşte să aibă o discuţie cu antreprenorul la sediul ministerului, săptămâna viitoare.

Ministrul a spus că este nemulţumit de felul în care s-a mobilizat constructorul pe lotul 2, el adăugând că deşi plăţile sunt efectuate la zi, antreprenorul grec Aktor S.A. are probleme legate de plata subcontractorilor români.

„Prima dată am vizitat lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda. Am avut o discuţie puțin mai dură cu constructorul acestui lot pentru că am văzut că nu s-a mobilizat așa cum i-a spus să o facă la prima vizită. Deşi plățile sunt la zi pentru acest antreprenor, înţeleg că sunt anumite probleme legate de plata subcontractorilor. Este inadmisibil și nu voi tolera, sub nicio formă, ca în condiţiile în care antreprenorul general este plătit la zi, să nu plătească firmele românești”, a spus ministrul Transporturilor, într-o conferință de presă.

În acest sens, reprezentantul grec al antreprenorului din partea firmei-mamă a fost convocat luni la sediul Ministerului Transporturilor pentru a avea „o discuţie foarte tranşantă” despre ritmul lucrărilor, mai ales că aceeaşi firmă a câştigat contractul de execuţie pentru un tronson din şoseaua de centură a Bucureştiului, la profil de autostradă.

„Lotul 1 (al autostrăzii Sebeş-Turda – nota red.) va fi gata la sfârşitul anului. Lotul 2 – eu aş aştepta luni să mă văd cu preşedintele firmei greceşti la minister şi să văd exact care sunt problemele pe care le au ei la firma lor, în condiţiile în care noi le-am dat toţi banii. Constructorul şi-a asumat că finalizează la sfârşitul anului, dar daţi-mi voie să am o rezervă. Eu îl sprijin cu tot ce are nevoie în sensul în care nu mai e nicio problemă administrativă pe lotul acela. (…) La plată sunt la zi. Vreau să vorbesc cu el să văd ce face şi pe Sebeş-Turda şi ce face pe centura la profil de autostradă a capitalei”, a mai precizat ministrul Răzvan Cuc.

El nu a a exclus o reziliere a contractului cu firma care lucrează pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, dacă aceasta nu va respecta graficele asumate, până în luna aprilie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.