Mozaic

De ce s-a decolorat puiul fericit?

Un producător este acuzat „că a umblat cu… puiul vopsit”. Răspunsul producătorului este o tentativă de a-și face reclamă gratuită.

Postarea pe rețelele de socializare a unei imagini cu puiul pe care s-a plătit 40 de lei și care, după două ore de stat în saramură, s-ar fi decolarat a devenit în scurt timp virală. O femeie a cerut explicații producătorului Agricola S.A..

„Mă mănâncă degetele de nervi, nu pot să nu scriu. Azi am râs isteric. De ce? Pentru că unii umblă cu cioara vopsită sau…puiul vopsit, cum vreți să spuneți. Și încă pe bani buni, pe banii proștilor ca mine. Eu împăcată că mănânc sănătos, mă duc și cumpăr Puiul Fericit. Dau 40 lei pe el cu gândul că na, scrie că e crescut natural și că: ‘are chiar culoarea puiului de altădată, crescut ca la curte’. De dimineață pun o pulpă la saramură pentru 2 ore (o cană cu apă și 2 lingurițe de sare, nimic altceva). Când să-l scot ca să-l gătesc, surprizăăă! Puiul s-a decolorat. Nu mai este ‘galben ca cel de curte’ ci în pete ca dalmațianul. Ei și mă întreb cum li se permite acestor impostori să mintă cu atâta nonșalanță “, este postarea care a devenit virală în mediul online.

Ce zice producătorul?

„Culoarea galbenă a acestui pui (rasa Hubbard, cu creștere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb și grâu, soia, srot de floarea soarelui, gluten de porumb, făină de galbenele, minerale). Putem observa această culoare gălbuie, în comparație cu puiul așa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub formă de grăsime (distribuită anatomic în proporții diferite, de exemplu mai multă și mai galbenă pe interiorul pulpei, decat pe exteriorul acesteia) și chiar în țesutul muscular (în carne). Oricine a consumat acest pui în ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinsecă a cărnii. Epiderma, stratul superficial de la suprafața tegumentului, în contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumită temperatură (la opărire de exemplu), suferă transformări. Acest fenomen se poate observa într-o mai mare sau mai mică măsură la orice tip de carne”, afirmă Marinel Iacob, director MQ Agricola, medic veterinar .

„Vă asigurăm că această culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hrănirii naturale și că nu utilizăm nicio substanță artificială în hrana puilor”, se mai arată în răspunsul companiei producătoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.