Economie

Magazinul Ambrient din Alba Iulia a fost preluat de un om de afaceri clujean

Omul de afaceri clujean Dan Mihai Pitic, proprietar al furnizorului de materiale pentru amenajări interioare Ax Perpetuum Impex, a preluat, potrivit datelor publicate de Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, lanțul de magazine Ambient.

În mod concret, este vorba despre preluarea unei creanţe în valoare de 27,3 milioane de lei a retailerului de bricolaj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat acum în reorganizare.

„Prin această creanţă, am preluat în franciză magazinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj. Am intrat în proprietatea lor la 1 septembrie 2018, iar planul este să creştem cifra de afaceri a acestor trei unităţi cu 30% în 2019 faţă de anul trecut, să recâştigăm cotă de piaţă şi ulterior ne vom gândi la alte planuri de dez­vol­tare”, spune Dan Pitic.

Productorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de 164,6 milioane de lei (peste 36 milioane de euro), mai mult cu aproximativ 11% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de Ziarul Financiar pe baza datelor publicate de Ministerul Finanţelor.

Compania a avut în anul 2017 un profit net de 4,9 milioane de lei (1,1 milioane de euro), în uşoară creştere faţă de anul precedent, când Ax Perpetuum Impex a realizat un câştig net de 4,7 mil. lei (1 mil. euro), conform datelor publice. Compania a încheiat anul 2017 cu un număr mediu de 240 de angajaţi, potrivit mfinanţe.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.