Administrație

Ziua internațională a romilor, sărbătorită la Alba Iulia

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 29 martie, alocarea sumei de până la 10.000 de lei din bugetul local pentru derularea proiectului socio-cultural „Ziua internațională a romilor – 8 aprilie”.

Ziua internațională a romilor se sărbătorește în 8 aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naștere la Londra, în 1971, la primul congres internațional al romilor.

Scopul acestui eveniment este de a sărbători împreună, autoritățile locale, comunitatea romă și întreaga societate Ziua dedicată cetățenilor de etnie romă, în Alba Iulia.

Evenimentul cuprinde activități educative, legate de selectarea elevilor pentru rezultatele la învățătură, prezența la școală, integrare/dezvoltare relații interetnice, dar și culturale, cum ar fi un spectacol de muzică și dans, o prezentare de costume, urmărind „păstrarea și promovarea culturii romani”.

„Se vor selecta copii din școlile din municipiul Alba Iulia care vor fi premiați din partea Municipiului Alba Iulia. Se vor oferi alimente, premii și flori persoanelor prezente la eveniment: copii, părinți și cadre didactice”, se precizează în raportul de specialitate a proiectului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.