Politică

Concluzii la întâlnirea USR Aiud: Orașul e „sufocat de supermarketuri”

Adrian Moldovan, liderul USR Aiud

La prima întâlnire de la Aiud cu membrii și simpatizanții Partidul Uniunea Salvați România (USR), au fost aduse în discuție numeroase probleme stringente din comunitatea aiudeană, se arată într-un comunicat al filialei locale a partidului.

„Aiudul trebuie să treacă la standarde europene. Vremea măsurii «merge și așa» a trecut pentru că locuitorii din Aiud își doresc standarde europene în tot ceea ce fac. Spre exemplu, măsura „merge și așa” se aplică în gestionarea serviciului de salubrizare al orașului Aiud. Curățenia străzilor din oraș lasă de dorit, iar despre colectarea selectivă a gunoaielor nici nu poate fi vorba”, a spus Adrian Moldovan, liderul local al USR.

„Au trecut opt luni de când a apărut OUG 74/2018, care a modificat sistemul de gestionare a deșeurilor. Știm că respectiva ordonanță prevede respectarea instrumentului economic «plătește pentru cât arunci», care responsabilizează utilizatorul, dar dă bătăi de cap celui care trebuie să-l implementeze. Din păcate, până acum, autoritățile locale nu au făcut niciun demers în acest sens, cel puțin de informare a cetățenilor cu privire la aceste schimbări. Considerăm că o majorare de tarif ar trebui să fie precedată de o îmbunătățire a serviciilor prestate”, a concluzionat Moldovan.

O altă problemă dezbătută în cadrul întâlnirii s-a referit la „sufocarea orașului de către supermarket-urile autorizate să funcționeze în zonele rezidențiale de blocuri fără a avea infrastructura necesară cum ar fi locurile de parcare, zone special amenajate de aprovizionare, sau locuri amenajate pentru deșeurile reciclabile”.

„Toate aceste activități se desfășoară pe domeniul public destinat pietonilor, traficului rutier sau în parcările plătite ale locatarilor. „Cartierul Micro din Aiud a devenit un furnicar cu multe probleme. Dacă renunțăm la vechea măsură, despre care v-am spus mai înainte, și ne raportăm la standarde de viață mai ridicate atunci vom găsi și în acest cartier inclusiv zone de promenadă, iar Aiudul are multe oportunități prin care poate să se transforme atât pe plan urbanistic, cât și industrial, într-un oraș cu adevărat european”, a acuzat Adrian Moldovan.

USR a înființat, anul trecut, o filială locală la Aiud. Echipa de aici, condusă de Adrian Moldovan, are din luna martie un sediu pe strada Transilvaniei 48.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.