Politică

PSD Alba face „apel la cetățeni” pentru a împiedica Primăria Alba Iulia să facă „prea multe” parcări cu plată

PSD încearcă să se alieze cu cetățenii municipiului ALba Iulia pentru a împiedica Primaria locală să facă „prea multe” parcări cu plată.

„Fără a avea motive fundamentate, legitime, credibile, concrete şi fără a acţiona în interes obştesc, Primăria municipiului Alba Iulia vrea să amenajeze parcări cu plată pe mult prea multe străzi din municipiul Alba Iulia, inclusiv secundare, precum Muşeţelului, Gheorghe Pop de Băseşti, 9 Mai, George Coşbuc, Călăraşilor, Plevnei, Crişanei sau Olteniei”.

Drept pentru care, PSD face apel la „unitatea cetăţenilor” care ar fi, în aceste condiţii, „singura «armă» cu care se poate «lupta» împotriva acestei decizii.

Pe site-ul Primăriei Alba Iulia a fost publicat un nou proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice cu plată din municipiu, care prevede trei zone tarifare ce înglobează zeci de străzi principale dar şi secundare.

„Singurii care pot câştiga «lupta parcărilor cu plată nejustificate» sunt albaiulienii, având în vedere că, potrivit anunţului postat, etapa de consultare a populaţiei se desfăşoară în perioada 22.03.2019 – 22.04.2019. Astfel, în această perioadă sunt aşteptate sugestiile şi observaţiile dumneavoastră! Acestea pot fi depuse, în scris, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia de pe str. Calea Moţilor, nr.5A, Camera 8 – Registratura”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Alba.

„Noul regulament vine, practic, ca urmare a intenţiei, iar ulteriori revocării vechiului proiect de hotărâre referitor la aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice cu plată. Acesta a fost atacat în instanţă de către Instituţia Prefectului şi suspendat de drept. Astfel, nu mai putea produce efecte până la soluţionarea cauzei de către instanţele judecătoreşti competente. Revocarea s-a vrut pentru că soluţionarea litigiului ar fi putut dura foarte mult – iar primăria îşi doreşte instituirea cât mai rapidă a taxelor -, dar şi, posibil, de teama unei soluţii nefavorabile în instanţă. În proiectul revocat se precizează că într-o altă şedinţă se propune din nou spre dezbatere regulamentul, dar este menţionat şi că se va «ţine cont şi de criticile aduse acestuia de către Instituţia Prefectului». Din păcate, după cum vede, nu s-a ţinut cont”, mai spun reprezentanții PSD.

„Consilierii locali ai PSD Alba Iulia nu au putut vota împotriva unui proiect de hotărâre care prevede revocarea parcărilor cu plată – dar nici nu sunt de acord cu prevederile celui nou -, vor face tot ce ţine de ei pentru a le elimina definitiv şi aşteaptă în continuare ca Instituţia Prefectului să-şi exercite atribuţiile”, explică PSD Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.