Sănătate

Comisia Europeana discută, în premieră, starea statului de drept din România

Comisia Europeana va discuta, miercuri, situația statului de drept din România, în urma ultimelor evoluții de la București privind, în principal, modificările pe care Guvernul PSD/Alde le aduce legilor din justiție, scrie publicația Ziare.com

„Colegiul va discuta ultimele evoluții în ceea ce privește statul de drept în România – așa cum o face regulat și cum, de exemplu, s-a întâmplat și în cazul Poloniei. Prim vice-președintele CE va prezenta un rezumat asupra acestora”, a precizat pentru Ziare.com un purtător de cuvânt al CE.

Anuntul făcut de Comisia Europeană vine pe fondul unor tensiuni tot mai mari între executivul de la București și reprezentanți ai executivului european pe subiectul modificărilor aduse Legilor Justiției și intenției de a modifica prin OUG Codurile Penale.

„Comisia Europeană trebuie să acționeze pentru salvarea statului de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine (miercuri – n.r.) starea statului de drept în România”, anunță Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, va prezenta rezultatele discutiilor grupului de experți cu reprezentanții guvernului român pe tema MCV, a modificărilor Legilor Justitiei și a măsurilor anti-justiție și a efectului acestora asupra statului de drept din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.